Articole interesante

vineri, 6 martie 2009

Cea mai mare camera foto din lume: 1474 MegaPixeli - GigaPan




Aceasta este o imagine de la investirea in functia de presedinte a lui Barack Obama. A fost obtinuta prin alipirea a 220 de poze (dispuse pe 20 de coloane si 11 randuri) facute cu o camera montata pe un brat robotizat.

Poza finala are o rezolutie de 1474 de megapixeli(59783 x 24658 pixels) si facand zoom pe ea se pot distinge foarte bine detaliile surprinse in acel moment (autoritatile afirma ca orice persoana de acolo putea fi identificata fara probleme).

Bratul robotizat este un model GigaPan Epic si are montat pe el o camera foto compacta obisnuita. Pozele facute de aceasta se proceseaza cu ajutorul unui software specializat care le aliniaza si le alipeste, iar in final exporta imagini panoramice cu o rezolutie gigantica - in cazul acesteia 1474 mpixeli.
Dati click pe poza pentru a vedea detaliile.
Daca v-a placut aceasta panorama .. pe viitor ma gandesc sa mai postez si altele.. va astept parerile :D

Trimite mai departe prin



Facebook Twitter Yahoo Messenger Google Bookmarks Mixx StumbleUpon DesignFloat Delicious Technorati

7 comentarii: pentru "Cea mai mare camera foto din lume: 1474 MegaPixeli - GigaPan"

Anonim spunea...

foarte tare:D asta da poza reusita:))

Anonim spunea...

prea tare :d bv

Anonim spunea...

ITI TREBUIE CEVA TIMP SA VEZI TOATE DETALIILE. E EXTRAORDINARA..

AccDelic spunea...

1474 MegaPixeli ? nu sunteti intregi, cei de la NASA in spatiu au camere de 98MP, si u vrei sa spui ca asta este de peste 1000mp... "Oamenii de langa wc-urile publice nu le poti intelege chipurile."

Alistar Alexandru spunea...

@AccDelic: Da, 1474 MP pentru ca nu sunt integrati intr-o camera foto. Este un aparat special, pe care il poti atasa oricarei camere foto, care iti capteaza imagini si apoi le "lipeste" pe toate. Practic iti inmulteste cu "n" numarul de MP pe care ii are camera :)

Anonim spunea...

Daca aparatul ar fi surprins pe cineva in miscare is acelasi sens in care s-a rotit in timpul capturilor de poze , respectiva persoana ar fi aparut de 2 ori sau de mai multe ori. Cea mai mare poza din liume realizata in acest mod este

Anonim spunea...

daca aparatul ar fi surprins pe cineva in miscare is acelasi sens in care s-a rotit in timpul capturilor de poze , respectiva persoana ar fi aparut de 2 ori sau de mai multe ori. Cea mai mare poza din liume realizata in acest mod este http://www.dresden-26-gigapixels.com/dresden26GP

Trimiteți un comentariu