Articole interesante

marți, 10 martie 2009

Moisil - primul liceu cu catalog virtual online? e de bine sau de rau?

Buretele sau tabla virtuală nu mai reprezintă o noutate pentru câteva sute de elevi din unele unităţi de învăţământ din ţară, unde sisteme performante de predare şi învăţare au fost deja implementate. Ultimul strigăt în materie de “recuzită” şcolară este catalogul virtual.

Ioana Neacşu, directoarea Liceului “Grigore Moisil” din Capitală, ne-a arătat cum se trec notele în catalogul virtual
catalog virtual online, liceul teoretic grigore moisil, catalogul clasa claselor a 9a 10a 11a 12a, doamna neacsu ioana, bobocea biologie, matematica, carnet de elev, portal elevi

Liceul “Grigore Moisil” din Capitală e singura şcoală din sud-estul Europei care beneficiază de portalul educaţionalLearning Gateway”, implementat de Microsoft(portal.moisil.ro). Astfel, părinţii copiilor care învaţă aici au la dispoziţie, oriunde şi oricând, un catalog virtual cu notele şi absenţele elevilor. Accesând http://portal.moisil.ro, oricine poate urmări imagini live din liceu. “Părinţii pot supraveghea în timp real activitatea copiilor lor. Totuşi, nu putem tăia definitiv contactul rudelor elevilor noştri cu şcoala. Mizăm în continuare pe legătura directă, ba, mai mult, părinţii pot afla dintr-un calendar online când sunt organizate şedinţele, ne-a declarat Ioana Neacşu, directoarea instituţiei de învăţământ.

Liceenii sunt extrem de încântaţi că ultimele tehnologii au ajuns atât de repede la ei. “E mişto, că am scăpat de notele pe care profesorii ni le puneau «pe caiet», aceeaşi metodă fiind utilizată şi pe vremea părinţilor noştri. Acum putem trimite lucrările direct de acasă. Cel mai nasol e însă de cei care chiulesc sau au note mici, pentru că părinţii pot afla chiar din momentul în care le «încasează»”, spune Irina Petreanu, elevă în clasa a XII-a.

articol preluat de pe www.libertatea.ro


Eu sunt indiferent, nu ma afecteaza, dar nici nu ma incanta cu ceva catalogul virtual :)).

Trimite mai departe prin



Facebook Twitter Yahoo Messenger Google Bookmarks Mixx StumbleUpon DesignFloat Delicious Technorati

5 comentarii: pentru "Moisil - primul liceu cu catalog virtual online? e de bine sau de rau?"

Anonim spunea...

nu e adevarat ..nu e singuru;)

si colegiul ion creanga are catalog virtual ;)

Alistar Alexandru spunea...

si daca spui tu ca are... de ce nu zici si cum te numesti? ca nu se intampla nimic:))

Anonim spunea...

am fost absolvent la acest liceu, inca de atunci se brava cu toata monitorizarea aceasta. Eu consider ca mai grav este streaming-ul online al camerelor de luat vederi din TOT liceul decat catalogul virtual.

Anonim spunea...

Eu sunt la moisil , cu respect pentru doamna directoare neacsu mihaela ioana .As dori de asemenea sa comentez ca dna oana udera de la liceu , de profesie matematica , este execrabila.

Alistar Alexandru spunea...

@Anonim: cat timp tu nici macar nu spui cum te numesti, nu avem cum sa te credem

Trimiteți un comentariu