Articole interesante

miercuri, 8 aprilie 2009

Revolutia din Chisinau (Moldova) - comunistii au fraudat alegerile?


Pe strazile capitalei Republicii Moldova s-a dezlantuit iadul. Zeci de mii de tineri protesteaza impotriva fraudarii alegerilor de catre comunisti. "Ole, Ole, Voronin nu mai e!" si "Revolutie, Revolutie!", striga multimea, in cor. Lupta se da in fata Parlamentului. O femeie a murit si peste 80 de raniti au ajuns la Spitalul de Urgenta.

Circa 30.000 de persoane s-au strans dimineata in centrul Chisinaului pentru a cere repetarea alegerilor, considerand ca acestea au fost fraudate de comunistii aflati la putere. Actiunile au degenerat insa in ciocniri, soldate cu raniti, iar liderii opozitiei si-au chemat din nou simpatizantii in Piata Marii Adunari Nationale si le-au spus ca violentele sunt provocari puse la cale de regimul presedintelui Vladimir Voronin, al carui mandat expira marti, 7 aprilie.

Sediul Presedintiei moldovene a fost incendiat, iar fortele de ordine au folosit tunurile cu apa pentru a stinge flacarile.

Urmariti clip-ul de mai jos cu proteste violente anticomuniste de la Chisinau:

Trimite mai departe prinFacebook Twitter Yahoo Messenger Google Bookmarks Mixx StumbleUpon DesignFloat Delicious Technorati

0 comentarii: pentru "Revolutia din Chisinau (Moldova) - comunistii au fraudat alegerile?"

Trimiteți un comentariu