Articole interesante

marți, 2 iunie 2009

Furtuna puternica atat in Bucuresti cat si in alte orase

imagini furtuna puternica din bucuresti si alte orase braila timisoara pitesti copaci cazuti troleibuz blocat bulevard ploaie apa fulgere tunete puternice


O furtună extrem de puternică a lovit în această seară Bucureştiul şi mai multe localităţi din ţară. Intemperiile naturii s-au dezlănţuit mai bine de 15 minute. Mai multe străzi din Capitală sunt blocate din cauza crengilor căzute. De asemenea, traficul rutier se defăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri naţionale, anunţă Infotrafic.
Mai multe maşini au fost avariate de crengile dărâmate de vijelie. De asemenea, apa strânsă pe carosabil a dus la blocarea mai multor maşini în trafic.

În unele zone din Capitală, reţelele de cablu au fost întrerupte, iar mai multe localităţi din judeţul Brăila nu au curent electric.

Pe şoseau Kiseleff, pe sensul dinspre Casa Presei spre Arcul de Triumf, au căzut cinci copaci. Pe bulevardul Expoziţiei un stâlp a căzut lângă un autobuz, blocând accesul călătorilor.

Cel mai afectat este sectorul 2. Mai multe autobuze şi troleibuze sunt blocate pe Bulevardul Elisabeta. Probleme sunt şi pe strada Lizeanu. În cartierul Floreasca este blocată circulaţia pe strada Frederic Chopin.

În cartierul Drumul Taberei a fost grindină timp de zece minute.

La Primăria Capitalei în acest moment s-a reunit un comandament de urgenţă care încearcă să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor cauzate de furtuna care s-a abătut peste Bucureşti. Şi directorii ADP au fost convocaţi de urgenţă la Primăra Capitalei.

În judeţul Neamţ, au fost afectate opt localităţi, iar echipajele ISU sunt alertate.
În judeţul Brăila a căzut grindină de mărimea unui ou, mai mulţi copaci sunt căzuţi, iar geamurile de la mai multe case au fost sparte. Trei localităţi din acest judeţ au fost afectate cel mai rău.

Furtuna a afectat traficul rutier şi feroviar în mai multe zone din ţară

Conform datelor furnizate de către Poliţia Transporturi Iaşi, circulaţia trenurilor între municipiile Piatra Neamţ şi Bistriţa-Năsăud este blocată, din cauza aluviunilor de pe calea ferată.

Pe DN1 circulaţia se defăşoară cu dificultate din cauza copacilor căzuţi pe carosabil.

Astăzi meteorologii au emis atenţionare cod galben de ploi şi vijelii în mai multe zone ale ţării. S-au anunţat ploi însemnate în Banat, Oltenia, Transilvania, Moldova, şi Muntenia.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a atenţionat astăzi că, începând cu ora 17:00, se instituie cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din opt judeţe din nordul, centrul şi vestul României. Ulterior, avertizarea de inundaţii a fost extinsă de la opt la 21 de judeţe.


Sursa (unde gasiti mai multe imagini): realitatea.net


Trimite mai departe prin



Facebook Twitter Yahoo Messenger Google Bookmarks Mixx StumbleUpon DesignFloat Delicious Technorati

0 comentarii: pentru "Furtuna puternica atat in Bucuresti cat si in alte orase"

Trimiteți un comentariu