Articole interesante

vineri, 26 februarie 2010

In ce sens se invarte balerina? test rapid pentru creier

Cel mai simplu si mai rapid test (doar privesti o balerina) pentru a vedea cu ce parte a creierului gandesti mai mult. Priveste silueta din imaginea de mai jos si spune in ce parte vezi ca se invarte? In sensul acelor de ceasornic sau invers? (Recomand sa folositi Mozila Firefox deoarece in Internet Explorer se invarte cam greu, voi alegeti)
Test pentru creier in ce sens se invarte balerina? sensul acelor de ceasornic sau invers? afla cu ce parte a creierului gandesti

Ei? cum e? Specialistii spun ca majoritatea persoanelor vad balerina invartindu-se in sens opus acelor de ceasornic. Daca e asa, inseamna ca ganditi mai mult cu partea stanga a creierului, iar daca balerina o vedeti invartindu-se in sensul acelor de ceasornic inseamna ca ganditi (mai mult) cu emisfera dreapta.
Am citit mai multe despre acest test si mai toata lumea spunea ca daca reusesti sa vezi balerina in ambele sensuri, inseamna ca ai un IQ marisor.

Emisfera stanga

Emisfera dreapta

- folosesti logica
- orientat catre detaliu
- mai importante faptele
- cuvinte si limbaj
- prezent si trecut
- matematica si stiinta
- intelege
- stie
- recunoaste
- perceptie ordonata
- stie numele obiectelor
- realist
- strateg
- practic
- sigur
- atent
- memorie vizuala
- folosesti sentimentele
- orientat pe imaginea n ansamblu
- mai importanta imaginatia
- simboluri si imagini
- prezent si viitor
- filozofie si religie
- se “prinde” usor
- crede
- apreciaza
- perceptie spatiala
- stie functiile obiectelor
- visator
- prezinta posibilitati
- impetuos
- asuma riscuri
- usor sensibil
- aventuros

Daca unii cred ca e "fake" sau ca balerina se invarte odata in partea stanga, odata in partea dreapta, va spun ca se inseala. Am analizat imaginea si e un gif ca toate celelalte, format din 34 de cadre.

Eu am reusit sa o vad invartindu-se in ambele sensuri, daca studiati mai bine imaginea cred ca puteti si voi. Deci, cum o vezi ? spune-ne si noua


Trimite mai departe prin



Facebook Twitter Yahoo Messenger Google Bookmarks Mixx StumbleUpon DesignFloat Delicious Technorati

51 comentarii: pentru "In ce sens se invarte balerina? test rapid pentru creier"

Anonim spunea...

Vrajeala !

Alistar Alexandru spunea...

argumenteaza :p

multi prieteni mi-au spus ca au reusit

Unknown spunea...

ori e bug, ori sunt geniu! pot vedea ivartindu-se in ambele parti!

Alistar Alexandru spunea...

felicitari burn_factory :D ai un IQ bun in comparatie cu ceilalti care nu pot vedea, dar nu asta te face geniu :))

Anonim spunea...

e un geniu in devenire :)

Anonim spunea...

nu este vrajeala, este doar o iluzie optica si in functie de ce parte a creierului folosesti o poti vedea fie intr-un sens fie in celalalt. si eu am vazut-o in ambele sensuri, ba chiar schimb sensul de cate ori vreau eu. pentru cine crede ca isi schimba singura sensul sa incerce sa faca testul impreuna cu alta persoana. asa m-am convins eu ca e real.:)

Anonim spunea...

deci eu vad in ambele sensuri k se invarte e genial..:P

Anonim spunea...

mdaa merge...simpla iluzie optica ... nu e cine stie ce :))

Anonim spunea...

este cea mai frumoasa iluzie optica ... ideea este ca desi la inceput ... primele 7-8 rotatii o vedeam intr-un fel am inceput sa vad in ambele si am ajuns sa imi pot schimba felul in care se invarte dupa cum vreau !

Ca sa va fie mai usor puteti sa va ganditi ce picior il are sus ... ideea este pentru a va convinge prietenii sa vada ambele variante sa acoperiti trupul cu o hartie si sa le ziceti sa isi imagineze ca vad celalalt picior ! Desi am avut ceva probleme si cu asta ( unii ziceau ca schimb imaginea sau ca este gif astfel facut ) i-am lasat pe ei sa acopere corpul balerinei si au ramas surprinsi ! incercati

Anonim spunea...

E posibil sa fie un gif cu o tanti care o perioada se invarte intr-o parte, alta perioada in alta parte... Zic eu... Mie asa mi se pare.

tzily spunea...

am reusit sa o vand in ambele sensuri, dar prima data in sensul acelor
dupa ce am studiat mai atent am realizat ca piciorul din nu se invarte, doar il da din stanga in dreapta si invers. uitati-va atent la el si veti reusi sa manipulati ochii in ce sens sa se orienteze :) e foarte interesant facut

Saloane tatuaje spunea...

nu cred ca ai cum sa vezi ca se invarte in ambele sensuri, decat daca sunt 2 imagini diferite, :)

Anonim spunea...

e interesanta imaginea, am reusit si eu sa o vad invartindu-se in ambele sensuri! si nu e FAKE! l-am pus pe fratele meu sa se uite atent si eu o vedeam invartindu-se invers , iar el invartindu-se in sensul acelor de ceasornic!

Anonim spunea...

deci ori e vrajeala ori eo vad ca balerina se invarte in ambele sense ...

Alistar Alexandru spunea...

Nu-i vrajeala :) Bravo ca o vezi in ambele sensuri!

Trancehell spunea...

deplasarea (rotire, translatie) se percepe in functie de schimbarile de perspectiva ale conturului. cum aici conturul si continutul nu dau nici un indiciu despre volum, deci perspectiva este greu de sesizat (mina, piciorul, parul strins in coada, nu apar sesizabil mai mici cind sint mai departe) nici creierul nu poate spune cu certitudine directia de deplasare (in cazul nostru rotire). la o prima vedere, intuitiv, poti spune ca se roteste in sensul acelor de ceas, poate pentru ca, tot intuitiv, stim ca balerinele fac piruete stind pe virful unui picior si impingindu-se cu virful celuilalt picior. cum aici e vorba de o imagine sintetizata (creata intr-un program 3d), unde volumul balerinei ramine fix in rotatie, devine dificil de sesizat sensul rotirii.
iar despre chestia cu ginditul cu o emisfera sau alta, vesti proaste: procesul gindirii nu este inca foarte bine clarificat, asa ca totul ramine o estimare subiectiva. vedeti si "http://www.e-psiho.ro/emisfera-stanga-vs-emisfera-dreapta" (link informativ).
just at the end: "iar daca balerina o vedeti invartindu-se" trebuia sa fie "iar daca vedeti balerina invartindu-se"... ei ? parca e mai corect..

Simona spunea...

eu o vad cu spatele la mine, nu face rotiri in jurul ei, ci doar semicercuri intr-o directie si apoi in alta, desigur o pot vedea si rotindu-se in orice directie.E ceva anormal?

Alistar Alexandru spunea...

@Simona: e foarte bine daca poti sa vezi asa :) nu-i nimic rau

Anonim spunea...

Ce tare e anonimul ala "ba chiar schimb sensul de cate ori vreau eu". Esti un smecher, omule. Cand vrea basca mea, schimb sensul, ce basca mea :))

Anonim spunea...

chiar se poate schimba sensul, sua doar un balans de la dreapta la stanga.
mai incercati
depinde cum priviti

Anonim spunea...

=)) eu vad in ambele parti :|

Anonim spunea...

Dreapta ;)) chiar daca prima oara am vazut stanga cu piciorul drept.

Anonim spunea...

Eu stau in pat, pe o parte, si ma uit doar cu un ochi. Se schimba sensul daca ma uit cu celalalt :).

Anonim spunea...

se misca in ambele parti, treptat

depinde de momentul pe care il prindem sa ne uitam mai atenti :D

Unknown spunea...

eu o misc cum vreau eu:D daca vreau o misc numai semicerc si inapoi daca vreau o invart la 180 grade:)) in ce parte vreau

Mugurel spunea...

poti sa o vezi cum vrei tu, nu se invarte cand intr-un sens cand in altul, pt ca e doar o umbra, atunci cand piciorul se roteste, tu iti inchipui ca o ia prin fata sau prin spate, dar de fapt e exact la fel, imaginea, si intr-un caz si in celalalt, deci e doar o chestie de cum vrei sa o ia, si ce sens te prinde, dar cu un mic efort, poti sa il schimbi

radiowhisper.com spunea...

Buna Seara!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Mircea Lelea spunea...

Daca ma uit in alta parte si revin cu privirea o vad invartindu-se ca ceasornicul, dar o pot intoarce in orice privind la ea o pot vedea in sens invers, in schim pentru a o vedea din nou in sensul ceasornicului, trebuie sa las gandul altundeva, sau sa privesc in alta parte a monitorului si imediat o vad din nou in sensul ceasornicului.
Foarte interesant

Unknown spunea...

Ba ce fraieri sunteti:)) =)))
schimba piciorul uitativa la PICIORUL DE SPRIJIN ca se SCHIMBA

Anonim spunea...

se invarte in ambele sensuri....e vrajeala

Echipamente spunea...

Si eu vad ca se invarteste in ambele parti ! Inseamna ca ori gandesc cu ambele emisfere, ori deloc :))

Anonim spunea...

Am analizat balerina si se invarte odata in dreapta si apoi isi schimba directia :)) .. e cred ca e vrajeala.. adica se vede clar cum se intrerupe si isi schimba directia.. srry

Razvan spunea...

Am pus doua balerine una langa alta si am reusit sa le invart in sensuri diferite . Ne vedem in IAD baieti

Robert spunea...

super simplu, voi decideti in ce directie sa se duca balerina va explic cum

daca vreti sa se duca in sensul acelor de ceasornic uitativa la talpa ei
daca vreti sa se duca invers sensului acelor de ceasornic uitati-va la talpa reflectata in sticla a balerinei simplu :D

Anonim spunea...

E vrajeala si iar cei cu asa zisul ''iq mare'' sunt cei care defapt vor sa para inteligenti , daca sunteti atenti veti vedea ca la inceput balerina se invarte in sensul acelor de ceasornic dupa care isi schimba piciorul si se invarte invers, pentru ca toti vreti sa pareti inteligenti ii dati dreptate si va laudati ca o vedeti invartindu-se in ambele sensuri, JALNIC !!

Anonim spunea...

NU E VRAJEALA DRAGILOR! Faceti testul impreuna cu cineva si o sa va convingeti ca in acelasi timp fiecare vede un alt sens in care se misca balerina. Si la un moment dat o sa puteti schimba voi directia in care se invarte

dan spunea...

am "desfacut" gif-ul se invarte doar in sensul acelor de ceasornic si are 33 de frame-uri.... deci se invarte in ambele sensuri doar in mintea ta cu IQ-ul tau stralucit.

dan spunea...

scuze 34 : 34 images
logical screen 300x400
global color table [256]
background 11
loop forever
+ image #0 300x400
comment G44
disposal asis delay 0.03s
+ image #1 150x351 at 95,49 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #2 130x352 at 98,48 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #3 143x353 at 99,47 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #4 153x354 at 103,46 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #5 160x356 at 105,44 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #6 173x358 at 101,42 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #7 189x357 at 88,43 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #8 206x359 at 69,41 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #9 222x359 at 53,41 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #10 232x360 at 38,40 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #11 236x361 at 25,39 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #12 233x362 at 16,38 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #13 223x362 at 10,38 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #14 205x363 at 10,37 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #15 186x363 at 10,37 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #16 183x363 at 14,37 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #17 176x363 at 21,37 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #18 165x363 at 30,37 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #19 151x363 at 44,37 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #20 134x362 at 58,38 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #21 145x362 at 45,38 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #22 152x361 at 34,39 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #23 169x360 at 15,40 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #24 189x357 at 12,43 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #25 208x357 at 12,43 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #26 224x356 at 13,44 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #27 233x355 at 18,45 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #28 238x354 at 25,46 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #29 234x355 at 38,45 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #30 219x353 at 58,47 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #31 202x351 at 76,49 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #32 184x351 at 94,49 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
+ image #33 176x351 at 93,49 transparent 255
disposal asis delay 0.03s
---------------------------------

Vasi spunea...

Problema e ca s-a plecat de la ideea ca daca vezi imaginea ca se invarte in ambele sensuri ai un IQ dezvoltat. Nu e adevarat. Eu le vad in ambele sensuri si nu inseamna neaparat ca am un IQ foarte marit. Explicatia cu atributiile fiecarei emisfere a creierului si perceperea lumii mai mult cu o parte sau alta in functie de sensul in care vezi figurina invartindu-se, e adevarata si ar mai fi de adaugat cateva calitati si defecte pentru fiecare emisfera, mai ales a celei stangi. De exemplu emisferei stangi ii corespunde egoismul iar emisferei drepte a creierului altruismul. Asa ca cine vede imaginea ca se invarte in sensul ceasurilor de ceasornic e pe un drum bun, cine vede ca se invarte numai in stanga ar trebui sa mai lucreze la dezvoltarea sa, iar cel ce vede si una si alta e cumva prins intre cele doua si de multe ori acest lucru ii aduce dificultati in alegere. Nu vreau sa-l fac pe desteptu` dar aveti grija de unde luati anumite informatii.Pentru mai multe detali vizionati urmatorul articol: http://revolutiaiubirii.wordpress.com/secretul-c/

LaurentiuD1998 spunea...

Tare, ti-am gasit blogul ca era un video pe Youtube in care o masina intra intr-o camera cu radar :)) si era link in descriere spre blog.

Ai un blog frumos.

PS: legat de balerina, se invarte in sensul acelor de ceasornic, iar acum 2 ani cand am dat peste aceasta imagine prima data, se invartea in ambele sensuri, deci, in timp m-am prostit sau ceva de genu? :))) glumeam, probabil sunt si asa mai obosit acum.

Anonim spunea...

Cum se invart acele de la ceasornic???

Adi spunea...

De la stanga spre dreapta

Unknown spunea...

voi chiar credeti? ma uit la imagine si se schimba din cand in cand, ca si piciorul de spijin. am incercat sa o descompun in cadre (mie mi-au iesit 44) si se vede clar cand se face schimbarea piciorului de sprijin si acela este si momentul cand va incepe imaginea sa se invarta in sens invers. oricum, ma bucur ca toata lumea gandeste cu tot creierul :))))) mai bine observati daca sunteti stangaci sau dreptaci, daca puteti sa ridicati separat ambele sprincene(ca eu pot sa o ridic doar pe cea stanga), la mana sunt dreptaci si la picior stangaci. chestiile astea le-am observat la mine, dar nu stiu sa le interpretez. dar in ceea ce priveste imaginea, este chiar facatura

Ionut spunea...

Intotdeauna se invarte in acelasi sens... nu-i amuzant -_-'

Unknown spunea...

salut la inceput am vazut poza miscanduse in stanga si dreapta credeam ca se schimba din cand in cand dar nu Schimbarea o face creierul daca te concentrezi . eu am reusit sa schimb directiile de rotatie cand vreau ,si mai ales sa o fac sa stea doar cu spatele la mine si sa miste piciorul stanga dreapta dar stand in permanenta cu spatele la mine la fel pot si cu fata.in concluzie mintea omului poate schimba directia cum vrea dar necesita concentrare

nouatigaraelectronica spunea...

Eu o vad ca se misca in sensul acelor de ceasornic.Prima data se invartea odata in stanga si pe urma in dreapta.Cred ca sunt Einstein :))))))))))))

vaperz spunea...

Este clar ca lacrima ca se invarte in sensul acelor de ceasornic. Ca sa va dati seama mai bine, nu va uitati la toate detaliile ci doar la sanii balerinei :)))

Anonim spunea...

mi-am dat seama ca pot controla balerina dupa cum am chef. E de bine sau de rau?

Trimiteți un comentariu