Articole interesante

marți, 10 noiembrie 2009

Gheorghe Dinica, cel mai mare actor roman, a murit

Gheorghe Dinica, cel mai mare actor roman, a murit marti, 10 noiembrie 2009, filantropica, felix si otilia, patul lui procust, orient expresGheorghe Dinica, cel mai mare actor roman, s-a stins din viata marti, 10 noimebrie 2009, dupa mai bine de 3 saptamani de chinuri in Spitalul Floreasca din Bucuresti. A fost internat la Sectia de terapie intensiva si a fost diagnosticat cu colecistita acuta alitiazica flegmonoasa, soc septic si disfunctie multipla de organe.

Gheorghe Dinica nu s-a remarcat doar in cinematografie, ci si pe scena teatrului romanesc si chiar si in muzica. A jucat la numeroase teatre din tara, printre cele mai importante vi le amintesc pe Teatrului de Comedie, Teatrului Bulandra, Teatrul National Bucuresti, Teatrul Odeon s.a.
In urma sa au ramas peste 60 de filme frumoase, in care Dinica si-a demonstrat talentul de actor. A debutat in "Strainul" si apoi a jucat in "Felix si Otilia", "Un comisar acuza", "Cu mainile curate", "Prin cenusa imperiului", "Secretul lui Bachus", "Bietul Ioanide", "Ultima noapte de dragoste", "Cel mai iubit dintre pamanteni", "Patul conjugal", "Patul lui Procust", "Orient Express", "Filantropica" s.a.
De-a lungul carierei sale a lansat albumele "Cantece de petrecere", "Parol ca te iubesc", "Romante" ...

Cea mai interesanta vorba a lui este: "M-am suit pe scena si parca eram acolo de cand lumea"

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace :(

Trimite mai departe prin



Facebook Twitter Yahoo Messenger Google Bookmarks Mixx StumbleUpon DesignFloat Delicious Technorati

0 comentarii: pentru "Gheorghe Dinica, cel mai mare actor roman, a murit"

Trimiteți un comentariu