Articole interesante

marți, 9 martie 2010

Internet Explorer 6 a "murit" - OFICIAL

Internet Explorer 6 a murit, Google a oprit suportul pentru acesta Este OFICIAL! Internet Explorer 6 a "murit" in dimineata zilei de 1 martie 2010. A murit? va intrebati cum este posibil atata vreme cat inca il mai folositi?

Ei bine, Internet Explorer 6 n-a murit la propriu. Mai poate fi folosit insa cei care il utilizeaza vor avea dificultati in vizualizarea multor site-uri. De ce? Compania Google Inc a oprit suportul pentru IE6, cel mai batran browser, deoarece nu este compatibil cu multe aplicatii oferite de cei din California (daca nu stiati, Google Inc. are sediul in Mountain View, California). Primele servicii care nu vor mai functiona corespunzator sunt Google Docs si Google Sites. Cei de la Google au spus ca 2010 va fi un an mare pentru ei, deoarece isi vor dezvolta aplicatiile foarte mult, si pentru ca toata lumea sa aiba parte de serviciile lor la calitate maxima, au renuntat la browserele vechi.
Pana la urma, fiecare decide ce browser sa foloseasca, atata vreme cat isi asuma "riscurile".

Internet Explorer vs Mozilla Firefox Eu folosesc Mozilla Firefox, un browser oferit gratis de fundatia Mozilla. In opinia mea, cred ca este cel mai accesibil si mai interactiv de pe piata (puteti descarca ultima versiune de aici). Daca tot nu sunteti convinsi de calitatea lui, atunci accesati siteul browserului pentru a vedea motivele ce il fac mai bun. Daca sunteti fani infocati Microsoft si nu vreti in niciun chip sa renuntati la firma, atunci trebuie sa stiti ca Internet Explorer 6, cunoscut si sub numele de " IE6 ", are "urmasi" destul de buni, pe Internet Explorer 7 si Internet Explorer 8.
PS: ca webdesigner va spun ca este greu sa optimizezi un site pentru Internet Explorer 6, insa nu imposibil. Acesta este vechi si plin de bug-uri, dar cu toate acestea, in Romania, circa 25% dintre utilizatori il folosesc. Si cum fiecare procent de vizitatori conteaza, cred ca va mai dura o bucata buna de vreme pana cand proprietarii de siteuri isi vor permite sa opreasca si ei suportul pentru IE6.

Imagini de la "inmormantarea" browserului gasiti aici.
Deci, renunti si tu la Internet Explorer 6 si vi in randul lumii folosind Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome, IE7 sau Internet Explorer 8?
Cateva imagini sugestive:
Internet Explorer vs Opera vs Mozilla Firefox vs Safari vs Google Chrome Mozilla Firefox mananca din Internet Explorer

Trimite mai departe prin



Facebook Twitter Yahoo Messenger Google Bookmarks Mixx StumbleUpon DesignFloat Delicious Technorati

0 comentarii: pentru "Internet Explorer 6 a "murit" - OFICIAL"

Trimiteți un comentariu