Articole interesante

miercuri, 29 februarie 2012

Virus pe Facebook - uite cum scapi de virus

Virus pe Facebook uite cum scapi de virusAsa cum am spus si in articolul Virus pe Yahoo Messenger - uite cum scapi de virus, de cateva zile pe Facebook circula un virus care trimite singur mesaje persoanelor din lista de contacte, mesaje cu galerii foto false. Daca nu ati primit pana acum un mesaj, trebuie sa stiti ca el este de forma "foto :D www-numele unui site-.com/image.php/inca ceva", sau "haha foto: www-numele unui site-.com/altceva".

Virusul circula pe Facebook si se raspandeste foarte repede din cauza celor neatenti sau nestiutori, care dau click pe acel link. Daca primiti un asemenea mesaj, nu dati click pe link! Romania se pare ca este in topul celor mai afectate tari.

Daca ati fost infectat deja cu acest virus ce se raspandeste atat pe Messenger cat si pe Facebook, DC++ si alte programe de mesagerie, trebuie sa stiti ca acesta nu doar trimite singur mesaje la cei din lista de contacte.

ATENTIE! Virusul produce si modificari asupra registrilor computerului, va dezactiva firewall-ul si va deschide brese prin care hackerii pot intra si explora de la distanta calculatorul, obtinand astfel acces neautorizat la informatiile tale, la parole, conturi, etc. Acesta este cel mai grav aspect, mai ales daca faceti cumparaturi online. Virusul preia parolele introduse in Firefox/ Internet Explorer/ Google Chrome/ Opera etc, pe care mai apoi le trimite mai departe.

Cum stergi virusul ce a impanzit Facebook-ul?

1- Descarca Malwarebytes Anti-Malware 1.46.
2- Instalati programul si la sfarsit asigurati-va ca ati bifat urmatoarele:
Update Malwarebytes Anti-Malware
Launch Malwarebytes Anti-Malware

3- Apasati Finish.
4- Dupa lansarea programului, selectati Perform full scan si apasati pe Scan.
5- Dupa ce termina click pe OK si apoi pe Show Results. Asigurati-va ca e totul bifat si apoi click pe Remove Selected.

In mod normal, virusul al trebui sa dispara. Daca trimiteti in continuare mesaje prietenilor din lista de contacte de pe Facebook ar fi bine sa faceti o formatare a calculatorului.


Trimite mai departe prinFacebook Twitter Yahoo Messenger Google Bookmarks Mixx StumbleUpon DesignFloat Delicious Technorati

11 comentarii: pentru "Virus pe Facebook - uite cum scapi de virus"

Anonim spunea...

is this you? LOL http://bit.ly/A4OXtE?Facebook.com-IMG235920.JPG
Asta e virusul :( lam avut si eu si cred ca mia inchis un cont pe care am bagat 30 de euro :(((( am reformatat claculatorul

Ady spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Sasha Fierce spunea...

Ar trebui sa ma ingrijorez daca deja de 2 ore si jumatate imi scaneaza?

Unknown spunea...

Dupa ce il instalez si ii dau scanare imi scrie ca progrmul este deschis deja..

Anonim spunea...

daca il descarci costa bani?

Alex spunea...

@Sasha Fierce: probabil PC-ul tau are un procesor mai lent si de aceea dureaza atat de mult scanarea. Ai rezolvat?

@Alexandra popescu: incearca sa faci din nou scanarea dupa un restart la PC. Daca nu merge, intra in task manager, inchide procesele programului, apoi deschide-l din nou si incearca scanarea.

@Anonim: Nu costa bani daca il descarci, are o perioada de trial.

Anonim spunea...

La mine a scanat 3 ore si am scapat de virusi

florin spunea...

sa imi bag picioarele in 8 minute 4 obiecte infectate

alis spunea...

facebook-ul prietenului meu are virusul, el intra mai mult de pe telefon...cum procedez?! am activat programul in pc-ul meu... dar, va avea rezultat ?! acum sunt logata pe facebookul lui !??

Anonim spunea...

Am primit de la o fata ieri pe facebook link ul cu mediafire. daca am dat click dar n am salvat ce era acolo si nici n am deschis programul ma afecteaza cu ceva ?

nouatigaraelectronica spunea...

Am avut norocul sa nu am parte de acest virus :) Am folosit anti-malware pentru alta problema si am fost foarte multumit. Recomand !

Trimiteți un comentariu