Articole interesante

miercuri, 10 martie 2010

Inca un motiv sa nu mai folosesti Internet Explorer

Internet Explorer lasa de doritEi bine, daca zilele trecute v-am spus ca Google si-a oprit suportul pentru Internet Explorer 6, astazi va mai spun inca un motiv pentru care ar fi bine sa renuntati la browserul celor de la Microsoft, IE.

Compania Microsoft a atentionat utilizatorii de internet pe data de 9 martie 2010 ca, din cauza unei erori aparute in broswerele Internet Explorer 6 si IE7, hackerii ar putea patrunde in calculatoarele lor si le-ar putea controla de la distanta, fara ca cineva sa isi dea seama de acest lucru. Nu stiu cine si-ar dori acest lucru, asa ca mai bine evitati situatiile neplacute. Pe langa faptul ca va pot monitoriza (ceea ce e cam banal), hackerii pot stoca informatii pe computerele dumneavoastra si apoi se pot folosi de ele pentru diferite siteuri.

Spre exemplu, in urma cu cateva luni, un barbat a fost arestat pentru ca s-a crezut initial ca acesta vizualiza pe internet filme pentru adulti in care actorii principali erau minorii. In cele din urma, el a reusit sa demonstreze ca era un virus, pentru ca in mai putin de 60 de secunde accesase un site de peste 1000 de ori. Ceea ce e imposibil pentru un om.

Internet Explorer 6 lasa de doritAsadar, aveti grija ce browser folositi caci nu se stie cu ce musafiri nepoftiti va treziti. Acum doua luni, Microsoft a mai reparat o eroare la Internet Explorer 6, prin care multi spammeri puteau ataca Google. Aceasta cred ca era una din sutele de erori.

Esti direct responsabil de securitatea ta pe internet!

Trimite mai departe prin



Facebook Twitter Yahoo Messenger Google Bookmarks Mixx StumbleUpon DesignFloat Delicious Technorati

3 comentarii: pentru "Inca un motiv sa nu mai folosesti Internet Explorer"

phidas spunea...

Firefox rulz (adica, ruleaza bine). :)

narcis.devil spunea...

este la fel si cu internet explorer 9 si 8?

Alistar Alexandru spunea...

@narcis.devil oficial nu s-a descoperit nimic la IE 8 si 9, insa majoritatea browserelor de la Microsoft (adica Internet Explorer) au avut probleme de securitate.

Eu prefer sa folosesc Mozilla Firefox sau Google Chrome, deoarece mai toate site-urile sunt facute pentru aceste browsere, ai multe plug-in-uri de care te poti folosi si in plus ai si o siguranta garantata la navigarea pe internet.

Prin urmare, tu decizi ce folosesti, insa ai grija :) Bafta si sa ne spui ce ai ales!

Trimiteți un comentariu